Transparency

As the largest company in the domestic meat sector, it is necessary to address questions, concerns and criticism in an open and transparent manner. If you have enquiries regarding the production process, please feel free to contact office@villach.at.

Insights

We have offered a live screening of the slaughter process in our plant in Graz since 2016. By presenting a photo ID, you can watch the slaughter of pigs every day between 9 am and 11 am and the slaughter of cattle between 1 pm and 3 pm live. Register by e-mail at office-graz@marcher.at

We have decided NOT to place these video sequences of animals being slaughtered online. The reasons for this are as follows:

  • We cannot assume that everybody who visits our website also wants to see these images.
  • Any video on the web can be copied and used – particularly the topic of animal slaughter and animal welfare is highly sensitive and highly emotional – images taken out of context can be upsetting
  • We consider it to be appropriate for parties interested in watching animals being slaughtered to  make an effort and to physically come to the slaughterhouse to do so.

Schulbesuch

Die Ursulinen der Stadt Graz veranstalteten einen Lehrausgang in den Schlachthof Graz. Nach einer eingehenden Erläuterung der Abläufe durch Betriebsleiter Jörg Mai durften sich die Schülerinnen und Schüler selbst ein Bild machen. Ausgehend von der Verpackungslinie über die Zerlegung bis hin zur Betäubung und Schlachtung der Tiere konnte die Schulklasse sich ein eindringliches Bild der Fleischproduktion machen. 

Alina Köhrer, Verantwortliche bei Marcher für die Schlachtnebenprodukte, zeigte in Rahmen eines Workshops die wertvollen Innereien von Rind und Schwein und erklärte Funktion sowie Vertrieb derselben. Die Klasse unter der Leitung von Jennifer Wöls war vom Besuch durchaus beeindruckt und zeigten sich äußerst interessiert.