Transparency
As the largest company in the domestic meat sector, it is necessary to address questions, concerns and criticism in an open and transparent manner. If you have enquiries regarding the production process, please feel free to contact office@villach.at.
We have offered a live screening of the slaughter process in our plant in Graz since 2016. By presenting a photo ID, you can watch the slaughter of pigs every day between 9 am and 11 am and the slaughter of cattle between 1 pm and 3 pm live. Register by e-mail at office-graz@marcher.at
We have decided NOT to place these video sequences of animals being slaughtered online. The reasons for this are as follows:
Die Ursulinen der Stadt Graz veranstalteten einen Lehrausgang in den Schlachthof Graz. Nach einer eingehenden Erläuterung der Abläufe durch Betriebsleiter Jörg Mai durften sich die Schülerinnen und Schüler selbst ein Bild machen. Ausgehend von der Verpackungslinie über die Zerlegung bis hin zur Betäubung und Schlachtung der Tiere konnte die Schulklasse sich ein eindringliches Bild der Fleischproduktion machen.
Alina Köhrer, Verantwortliche bei Marcher für die Schlachtnebenprodukte, zeigte in Rahmen eines Workshops die wertvollen Innereien von Rind und Schwein und erklärte Funktion sowie Vertrieb derselben. Die Klasse unter der Leitung von Jennifer Wöls war vom Besuch durchaus beeindruckt und zeigten sich äußerst interessiert.